lord K

Alla inlägg under november 2009

Av kent johnsen - 19 november 2009 13:47

Jag har ju som tidigare  nämnt precis köpt en ny bil och ska därför ställa av min gamla så jag inte behöver betala skatt och försäkring på den. Och för det behövs ett registrerinsbevis som jag såklart har slarvat bort. Jag har andra delen, den som behövs för ägarbyte men inte den första där alla siffror som bhövs för en avställning finns. Typiskt. Jag fick ringa till vägverket eller vad det heter numera och beställa ett nytt. Som tur är är det gratis men nu kkommer jag med största sannolikhet hitta det gamla jag slarvat bort vilken minut som helst och störa mig på att det nu är ogiltigt eftersom jag beställt nytt.


Annars tror jag att jag har fått gjort allt jag ska göra nu på ett tag. Det har sänkt sig en känsla av lugnhet i alla fall. Jag har lagt ut lite saker på blocket. Där ska jag också lägga ut min gamla bil så småningom. Jag har klippt mig, jag har lämnat halloweenkläderna till Charlie, jag har hämtat garantibeviset till min dammsugare hos mormor och morfar... Då är det bara byte av dammsugare, rep imorgon, spelning på lördag, vikning av tvätt, inläggning av tvätt i garderob, handla och laga mat så den är klar när Leona kommer hem idag som står kvar på listan. Det är i och för sig inte så lite men jag behåller lugnet ändå...


Jag tror jag hinner med en timmes datorspelande innan jag får sätta igång.

Av kent johnsen - 17 november 2009 16:40

Jag har nu plöjt igenom The Graveyard Book av Neil Gaiman och som vanligt efter att ha läst en av hans böcker är jag mer än nöjd. Visst det är en barnbok eller ungdomsbok men Gaiman har sett till att boken är skön för alla åldrar.

Gaiman riktar sig till barn på en seriös nivå. Han vet att barn är starkare än vad många andra tror och precis som i Coraline är boken stundtals skrämmande men ändå fantastisk.


Det börjar med ett mord. The man Jack mördar en hel familj förutom ett spädbarn som lyckas komma undan och råkar hamna på en kyrkogård där det blir adopterat av spökparet Owens. Han får namnet Nobody men kallas kort och gott Bod. På kyrkogården finns även den mystiske Silas som blir hans beskyddare.


Man följer Bod genom hans uppväxt och genom en massa äventyr som kan utspela sig på en kyrkogård för en ung pojke som kan göra saker man bara kan lära sig av de döda. Och samtidigt har the man Jack aldrig slutat leta efter honom.


Det enda sätt som jag egentligen upptäckte att detta var en ungdomsbok på var att vanliga begrepp som till exempel 'deja vu' beskrivs för läsaren men detta stör mig inte i min läsning. Boken är också stundtals illustrerad och detta kan jag också uppskatta som vuxen. Detta är en väldigt spännande bok. Jag läste den på engelska och kommer en dag i framtiden hitta den på svenska enbart för att lättare kunna läsa den för mina framtida barn.

Av kent johnsen - 16 november 2009 19:37

Idag var jag och köpte mig en bil minsann. En silverne toyota från tvåtusenfyra. Alltså en som är tio år nyare än min skruttiga gamla ford. Jag fick ge sextiotusen för den och har alltså varit på banken och pratat med en trevig kvinna där. Nu ska jag bara sälja min gamla bil. Jag kommer nog inte få mycket för den men alla tillskott till kassan är välkomna. Jagt kommer även ge mig i kast med att sälja andra oönskade saker som jag har liggande. Sommardäck, datorspel, lite hyllor med mera.


Jag passade på att skaffa en hemförsäkring när jag ändå skaffade en bilförsäkring. Det har jag inte haft sen jag skaffade min första lägenhet i Ängelholm. Alltså sedan februari förra året. Det finns en hel del som skulle kunna ha hänt på den tiden om jag tänker tillbaka på vad man gjort i lägenheterna. Fester och rep, rollspel och fest. Nu är jag i alla fall skyddad när jag är hemma och i bilen och på jobbet. Vilket nästan är överallt jag är. 


Ikväll har jag också blivit intervjuad. Leona har ett arbete i skolan som går ut på att man ska intervjua någon om vad som helst och då blev jag utfrågad om rollspel, vilket är ett ämne jag är välbevandrad i så det funkar ju. Det var rätt så kul att få frågor och svara professionellt på dem. 


Snart bär det iväg mot jobb. Nattvecka denna veckan. Det innebär att jag denna veckan har ledig tid mellan tolv när jag stiger upp och halv fem när Basse kommer hem från jobbet. Det är nämligen rep hela veckan inför lördagens spelning. Vi måste öva in en hel del evergreens.

Av kent johnsen - 15 november 2009 08:34

Igår var jag ute och tittade på bilar och jag blev så trött. Och jag blev irriterad. Jag hade spanat in ett par bilar på blockets annonser och visst därför vilka bilhandlare jag skule åka till. Men jag förstår inte varför de inte sätter ut priser på sina bilar på gårdarna där de begagnade bilarna står. Jag vet ju inte om det är en kunds bil eller om det är nån som är till salu. När jag bara går och kikar och är sugen på att eventuellt köpa en ny bil vill jag inte behöva kontakta en säljartyp och le och säga att jag har si och så mycket pengar, vad kan de erbjuda mig... De enda bilarna som det överhuvudtaget fanns priser på var de som var putsade och polerade tryggt inomhus som låg cirka tvåhundratusen över min prisklass.


Så jag blev trött på det och Leona som följde med mig drabbades tyvärr av min irritation och grinighet. Det var inte så mycket men jag kände att om jag inte behärskar mig nu så kommer jag bara bete mig som en obstinat unge. Villinte villinte villinte!!! Men jag ville... ville är kanske fel ord, jag tänkte att åka till ett ställe till inte kunde skada innan jag sket i alltihopa. Och där, såklart hittade jag en fin bil i min prisklass. Som stod låst och det fanns inte en försäljare så långt ögat kunde nå så jag kunde inte provsitta i den. Jag ska dit igen på måndag så fort de öppnar.


Idag ska vi på ikea och kolla lite. Sen är det rollspel. Jag missade förra söndagen. Inte bra.

Av kent johnsen - 13 november 2009 11:31

Idag har jag pratat med en trevlig kvinna på banken och diskuterat lån och pension.


Jag befinner mig i en situation där jag måste skaffa en bil illa kvickt och måste låna pengar till detta. Och hon lyckades få mig att förstå det mesta av det hon snackade om med räntor hit och amorteringar dit. En sak är dock säker. Jag måste hitta bilen jag vill köpa innan jag lånar pengar till den.


Jag har också ändrat i mitt pensionssparande. Efter att ha varit obefintligt ett litet tag har jag nu när jag fått löneförhöjning satt igång med det igen och också ändrat så attom jag gud förbjude skulle kola vippen så tillfaller mina besparingar mitt dödsbo istället för att åka tillbaka i den stora potten. Jag känner mig duktig och ansvarstagande.


Jag har under morgonen också kollat lite på nätet på bilannonser i ängelholm och hittat en röd chevy pickup. Jag suckade lite lyckligt innan den anvarsfulla biten av hjärnan blev aktiv igen och kom med vettiga argument som: Vad ska du med en pickup? Vad ska du frakta egentligen? Vill du inte ha baksäte i din nya bil? o.s.v Så det kommer inte bli en sån. Kanske en gång i framtiden om eller när man har råd att ha två bilar i familjen att man kan skaffa en då... Men inte nu. Nu ska man tänka på bensinförbrukning och årsmodell, komfort och så vidare. Och framför allt. Att tänka på att skaffa en bil som inte bara känns som ett fortskaffningsmedel utan som man kan känna sig lite cool i. Är det knasigt att tänka så? Käner man sig lite häftig i sin bil så tar man hand om den bättre. I alla fall inbillar jag mig at det är så.


Basse kommer vid tolv och då ska vi runt till lite bilfirmor och kolla lite innan vi beger oss till Nick´s för vår spelning i kväll. Och imorgon var det tänkt att jag och Leona skulle köra runt och kolla på möbler men det blir nog lite bilar imorgon också. Hoppas inte bilhandlarna snappar upp min desperation. Men de är väl tränade till att lukta sånt på en.

Av kent johnsen - 12 november 2009 15:54

Jag har som tidigare nämnt haft bilen inne på reparation och idag fick jag ett telefonsamtal från reparatören. Han sade att de fel som fanns på bilen var en hel del större än vad som visade sig. För en komplett fix hade jag blivit tvungen att byta katalysator, plocka ut innanmätet i bagaget och koppla loss hela bakvagnen för att byta någon slags fjäderskålar och fjädringsfästen samt byta bromsrör på båda bakhjulen. Och någonting mer... Jag har glömt. I alla fall skulle hela kalaset gå på över femton tusen spänn så han rådde mig att inte lägga de pengarna på att hålla liv i en bil som säkerligen skulle få ett nytt stort fel om ett år eller så och istället införskaffa mig en helare bil.


Gubbarna på jobb hade ju tusen tips när de fick reda på detta. Köp en Volvo. Köp inte en Volvo. Köp en billig asiatisk liten bil. Köp en kombi... Det är omöjligt att lyssna på någon egentligen. Allting handlar om vad som känns rätt. Min reparatör gav mig lite tips om vad jag ska titta efter när jag tittar på bilar och sade att jag när jag var ute och testkörde bilen skulle köra inom honom. Så skulle han hjälpa mig kolla lite noggrannare och peka på eventuella svagheter. Det är att bry sig om sina kunder.


Ikväll ska jag och Basse få hjälp av Dennis att koppla ihop högtalare och mixerbord inför spelningen imorgon. Och så blir det kanske lite mer rep.

Av kent johnsen - 11 november 2009 17:23

Jag och Basse har två stycken stundande spelningar. En på fredag på After work som vanligt och en nästa lördag för en grupp kommunpersoner och företagare som hyrt hela Nicks. Då blir det att ta steget ut som entertainer. Och då vi verkligen inte får ha skam i kroppen när det kommer till låtval. Vi började igår att öva lite på "Jag vill vara din Margareta" men lade av snabbt. Vi fick båda rysningar av obehag.


Basse har också fått för sig att det är dags för mig att lära mig sjunga stämmor, vilket är otroligt mycket svårare sagt än gjort. Tänk på en låt du gillar och sjungit många gånger. Nu ska du lära dig bort med den och sjunga en annan version av den samtidigt som det direkt till vänster om dig sitter en person och sjunger låten som den ska låta. Det är otroligt svårt att inte halka tillbaka i det gamla spåret. Men visst låter et snyggt när det funkar.

Av kent johnsen - 10 november 2009 17:45

Just nu så står ugnspannkakan i ugnen och gottar till sig. Vi kör på två formar. En med och en utan bacon.

Jag såg en t-shirt på nätet som jag verkligen vill ha. På bröstet på den står det kort och gott "Bacon makes everything better" och banne mig om det inte är sant. Efter jag stekt upp mina bacon så fick ju inte alla plats i pannkakan och jag stod kvar i köket och bara mumsade på små knapriga saftiga baconbitar. Åh så underbart. Allt blir verkligen bättre förmodligen. Baconlindad köttfärslimpa är att föredra framför bara köttfärslimpa. Jag kan misstänka att baconlindade crepes skulle kunna vara en succe. Och även om det förmodligen är en blindgångare så tilltalas jag till och med av tanken på bacon och vaniljglass.

Ovido - Quiz & Flashcards