lord K

Alla inlägg den 17 maj 2010

Av kent johnsen - 17 maj 2010 20:27

Igår såg jag en bra film.


Away we go handlar om ett par som väntar barn. De bor i en stad de inte är så överförtjusta i och har flyttat till endast för att hans föräldrar bor där. När de får reda på att föräldrarna ska flytta till Antwerpen så börjar de ett sökande efter en ny plats att starta sin familj. Resan går över hela USA och in i Kanada. De besöker gamla vänner, släktingar och arbetskamrater i sökandet efter en plats att kalla hem.


I huvudrollerna hittar vi Maya Rudolph, mest känd från SNL och John Krasinski, mest känd från 'The Office'. Men filmen är inte en renodlad komedi. Den har även många ställen man knappt kan hålla tårarna tillbaka och har en hel del poänger och tänkvärda dialoger. Men det finns också en hel del absurditeter, som huvudrollens kusin somhar hela familjen i en säng och inte kan förstå hur man som förälder vill dölja sin älskog med sin man från sina barn.


Killen som regisserat filmen heter Sam Mendes som också gjort filmer som American beauty och Road to Perdition. I småroller hittar vi Maggie Gyllenhaal och Jeff Daniels med flera som trots att de bara är med några minuter är klockrena.


Det är en skön film. En varm film och det bör tilläggas att soundtracket också är fint. Jag bifogar en trailer.


Det går inte att bädda in för att någon någonstans är lite kinkig, så ni får länken i stället: http://www.youtube.com/watch?v=dEp3NKG2U5U

Ovido - Quiz & Flashcards