lord K

Alla inlägg under juni 2009

Av kent johnsen - 7 juni 2009 11:04

Igår blev jag och Basse slutligen färdiga med låtlistan för Europa. Det blev långt ifrån fyrtio låtar men det kändes ändå lite övermäktigt. Det blev tjugosju. En bra siffra. Nu håller jag på att lägga över dessa tjugosju låtar på min mp3spelare och kommer istort sett bara lyssna på dessa låtar i de fyra veckor som är kvar innan semestern och spela dem de två vi är iväg. Eftersom jag jobbar skift har vi bara två veckor och helgerna på oss att öva ihop. Kommer bli intressant att se hur det går.


Listan:

Heart of gold - Neil Young

This is my life - Gasolin

Beautiful world - Colin Hay

Waiting for my real life to begin - Colin Hay

The River - Bruce Springsteen

Falling slowly - Glen Hansard

Hey Ya - Outcast

Sacred Ground - Loosegoats

Let it be me - Ray LaMontagne

Don´t think twice - Bob Dylan

House of the rising sun - The Animals

Mr Jones - Counting Crows

Knockin´on heavens door - Bob Dylan

Country Roads - John Denver

Golden Fields - Logan Nevada

Folsom prison blues - Johnny Cash

Have you ever seen the rain? - Creedence clearwater revival

The leaving of Liverpool - The young Dubliners

Hallelujah - Jeff Buckley

Suspicious minds - Elvis Presley

Let it be - The Beatles

Sweet home Alabama - Lynyrd Skynyrd

I´m Yours - Jason Mraz

Losing my religion - REM

I´m a believer - The Monkeys

No woman no cry - Bob Marley

The Joker - Steve Miller band

Av kent johnsen - 5 juni 2009 12:44

Jag älskar när covers tar en hyfsad låt och gör någonting helt nytt med den. Jag hatar när covers låter som en kopia av orginalet. Det bästa är dock när något geni tar en låt från den enorma poolen av menlös musik och får det att låta nästan underbart.


Britney Spears har gjort en låt som heter Everytime som är så menlös att man undrar varför den skrevs. Som är så menlöst producerad så man undrar vad hennes producenter tänkte på när de spelade in den.


Men så kommer Glen Hansard. Irländaren som var med i filmen Once bland annat och gör en cover. Och det blir så bra.

Av kent johnsen - 4 juni 2009 16:12

Jag har börjat läsa "Sandman" av Neil Gaiman. Den är otroligt bra. Jag har funnit mig själv fjättrad vid serien och brytt mig om väldigt lite annat. Jag slukar denna serie. För det är vad det är. En serietidning som gavs ut från 1989 till 1996 och som även har fått en del spinoffs som jag kanske ger mig i kast med vid ett senare tillfälle. Men nu ska det läsas klart först om Sandman, Morpheus, Lord of Dreams och hans öden. Kan starkt rekommenderas till alla som älskar serier eller som inte riktigt fastnat för formatet innan men som älskar skräck, fantasy, sagor och spänning.


En annan sak jag har börjat se om är "Band of Brothers" Denna tvserie i tio delar som handlar om Easy-company från de hoppar ner i Normandie på D-dagen tills en kor bit efter VE-dagen (Victory in Europe). Nu kn man tycka vad man vill om krigsfilm men man grips verkligen av deras öden när man ser på denna skildring av historien. Mitt favoritavsnitt är det sjätte. "Bastogne" där man får följa en av sjukvårdarna en vinter i frankrike när mat, kläder, ammo och sjukvårdsmaterial är slut. Se den.

Av kent johnsen - 2 juni 2009 15:11

Det är ju sjukt hur dålig kondition man har. Jag har ju börjat träna och det går hur bra som helst men idag beslutade jag mig för att bränna lite extra fett och satte mig på träningscykeln efter mitt pass i gymmet. Efter fem minuter var jag mer död än levande. FEM MINUTER!!! Det är fan löjligt. Där satt jag med rött ansikte och hjärtat bultande i halsgropen och flämtade som en sankt bernards i en bastu. Detta innebär ju att jag måste göra det oftare. Såhär kan jag ju inte ha det.

Av kent johnsen - 2 juni 2009 12:56

Jag har på en punkt tyckt att mitt namn Kent är lite tråkigt och det är när folk börjar tala om vad deras namn betyder. Att ha ett namn som betyder till exempel, jägare eller gåva från gud eller nåt liknande är lite bättre än att ha ett namn som betyder "Man från grevskapet Kent". Detta har jag trott i hela mitt liv. Men igår fick jag reda på att Kent är en kortare form av Kennet som i sin tur härstammar från keltiskans Canagh som betyder "vacker", "skön" och "eldfödd".


Och det är ju lite häftigare. Nu ska man se om nu när man vet detta känner sig lite vackrare. Skön är jag redan, haha. Men vad betyder eldfödd exakt?

Ovido - Quiz & Flashcards